top of page

Performansla Ä°liÅŸkili Fiziksel Uygunluk

Kişinin bir sporu daha iyi yapmasını sağlayacak bedensel özellikleri içerir. Sportif fiziksel uygunluk veya genel hareket yeteneği, performansla ilişkili fiziksel uygunluk ile yakından ilgilidir. Performansla ilişkili fiziksel uygunluğu içeren ayrıntılı konular; çabukluk, denge koordinasyon, güç ve hızdır. Performasla ilişkili fiziksel uygunluk bileşenleri sporla ilgili hareketlerde kullanılır ve çocukların genel hareket yeteneğini ölçmede değişim testlerle gözlenebilir.


Okurlarınızın dikkatini çektiğinize göre, onlara başından bu tarifin denenip onaylandığını söyleyin. Tarifi denemiş memnun bir okurunuzdan bir alıntı yapın. Alıntıyı, okurlardan yorum aldıktan sonra da şu şekilde ekleyebilirsiniz:

Yıllardır yediğim en tatlı kurabiye. Elinize sağlık! – Selin Aydın

İlk paragrafınızı yazmanın zamanı geldi! İster kurabiye ister pasta olsun, ilgi çekici her tarif yazısı iyi bir hikaye ile başlar. Bu tarife nasıl ulaştığınızı anlatın; size neler ilham verdi, aileniz ve arkadaşlarınızın bu tarifle ilgili en sevdiği şey ne oldu, vb. Okurların dikkatini çekin ve samimi, dürüst ve hatta komik yazılarınızla kişiliğinizi öne çıkarın! Okurlarınızı heveslendirmek için ilk paragrafınızın altına birkaç iştah kabartıcı fotoğraf ekleyin.


Tarif Başlığını Tekrarlayın


Bölüm 1: Malzemelerinizi Sıralayın


Okurlarınızın bu tarifi mükemmel şekilde uygulayabilmesi için gereken tüm adımlara yer verin. Ölçüleri, isteğe bağlı eklemeleri ya da alternatifleri eklemeyi unutmayın. Örneğin:

  • ½ fincan (113 gram) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

  • ¾ fincan kahverengi ÅŸeker

  • ¾ fincan toz ÅŸeker

  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında

  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

  • 340 gram çikolata parçacığı veya doÄŸranmış çikolata

  • ¼ fincan doÄŸranmış ceviz (isteÄŸe baÄŸlı)

  • 1 fincan süt (ya da bitkisel süt)

Bölüm 2: Rakamlı Talimatlar Ekleyin


Talimatlar daima kısa ve öz olmalıdır.

  1. İlk adımda hazırlıktan bahsedin (Örn. Fırını 180°C'ye önceden ısıtın ve 2 tepsiyi yağlı kağıt ile hazırlayın.).

  2. Diğer tüm adımlar, okurun sırayla yapması gerekenlerden bahsetmelidir (Örn. Büyük bir kasede tereyağı, şeker ve vanilya esansını hafif ve kremamsı bir hale gelene kadar karıştırın. Ardından, karışıma yumurtaları birer birer ekleyin.).

  3. Son olarak pişirme süresini yazın. Son halinin nasıl olacağını açıklayın ve ne zaman servis edilmesi gerektiğini belirtin (Örn. Kurabiyeleri üzerleri kızarana kadar pişirin. Ardından fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Bu kadar! Kurabiyeleriniz hazır! Doğrudan servis edebilir veya 1 haftaya kadar hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.).

Servis önerisi olarak son kısma bir fotoğraf daha ekleyin. Okurları aşağıya yorum bırakmaya ve tarife yönelik kendi deneyimlerini paylaşmaya yönlendirin. Hatta, sitenize giriş yapmadan yanıt verebilmelerini sağlamak için Editör'den konuk yorumlarını etkinleştirebilirsiniz.

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Esneklik

bottom of page